A mindenfajta ünnep, szünnap és egyéb alkalomkor sabtiben felállított bókék kínálata:
jakiszoba (sült tészta): spagettitésztánál kissé vékonyabb, káposztával,hússal barnás-édeskés szósszal leöntve, sütőlapon megforgatva
takojaki (sült polip): olajban kisütött gombócok rágós polipdarabokkal, szárított halforgácsokkal, algaporral leszórva, ugyanazzal az édes szósszal leöntve, mint a jakiszoba, általában 6-os csomagolásban, műanyag dobozkában pálcikával kínálva.
okonomijaki: tojásos, omlettszerű mindent-bele palacsinta
dango: ragacsos rizsgombócok sűrű édes szójaszósszal nyakon öntve
ame: mindenféle cukorka, legfinomabb a gyümölcsös változat, amikor is eperszemet, almás és egyéb gyümölcsöt mártanak cukorba, nyársra tűzve, nyalókaként kínálják
elmaradhatatlan: a csokiban megforgatott, cukorkával díszített, nyársra tűzött banándarabok
a fentieken kívül persze mindenféle halak, illetve virsli nyárson, pattogatott kukorica, levesek (szoba,üdon,oden)
|