A Sake egy alkoholtartalmú ital Japánból, amit rizsből késztenek. Általában vízzel higítják, hogy csökkentsék az alkoholtartalmat. Sok különböző fajta Sake van, megosztok pár különlegeset közülük. Addig amíg részegek lesztek, hozzáértőknek mondom, figyelem!
Nigorizake egy fehér színű felhős sake. Fehér, mert a rizs nem lett annyira igénybe véve. Láthatod a rizs maradványait, ami a palack alján van, ami jó ízt ad a sakenak.
Szereted az édes ízű sakét? Akkor próbéld ki a Koshu-t. A koshu sárgás szín felé hajlik. Mézhez hasonló íze van.
Talán a megkülönböztethető szagú sakét szereted?Ebben az esetben a Taruzake-t tudom ajánlani. Taruzake olyan sake, amit egy fahordóban hagynak ülepedni.
Jobban kedveled a savas ízű sakét? Akkor próbáld ki a Shiboritate-t. Általában a sake egy körülbelül hat havi tartamra irányuló öregedő folyamaton megy keresztül; néha kevesebb néha hosszabb, a saketól függ. Minazonáltal a shiboritate nem megy át öregedő eljáráson, így ez sokkal savasabb a nyelvnek.
Most, hogy megosztottam az infókat veletek, ki fog jelentkezni az első körért?:) Csak vicceltem. :) Emlékezz, felelősen igyál és kanpai (Cheers!)!!
|