Fűszerezett sárgarépa sushi
1 nagy fűszerezett sárgarépa, vékonyan, átlósan szeletelve
10 fokhagyma (újhagyma), csak a zöld része
1 teáskanál reszelt, hámozott gyömbér
Teriyaki mártás
Formázz 10 labdát a rizsből. Fogd meg az egyik kezedbe a fűszerezett sárgarépát, miközben hajlítsd be az ujjaidat úgy, hogy alakítson egy olyan sekély öntőformát, hogy a sárgarépa beleférjen. Helyezd a formált rizst téglalapba a répán and finoman nyomd le a mutató- és a középső ujjaddal, tartsd a hüvelykujjadat a téglalap végén hogy a rizst kitold a végén. Fordítsd meg a rizst hogy a sárgarépa legyen felül és nyomkodd tovább a tetejét a mutató- és középső ujjaddal. Fordítsd el a sushi-t 180 fokkal és ismét. A díszítésnek úgy kell kinéznie, mint egy tetőnek a rézsen, úgy hogy, nagyon kevés rizs látszódjon. Köss egy foghagymát minegyik sushihoz és bolondítsd meg reszelt gyömbérrel. Öntsd le Teriyaki szósszal.
|