Sekihan piros babrizs. A rizst általában azukibabokkal párolják.
Az azukibabok sötétpirosak. Amikor a babokat a rizzsel párolják, a rizs rózsaszínes színt kap.
Néha piros táplálékszínezéket adnak hozzá hogy növelje a színt.
Tetejére a sekihanre gomasiót szórnak.Gomasio a goma egy száraz keveréke vagy a szezámmagok,és cukor vagy só.
Régen, sekihant szolgáltak fel, amikor egy lány termékennyé vált. A rizs rózsaszín/piros-színéről úgy tartották, hogy termékenységet képvisel.
Manapság sekihant szolgálnak különleges alkalmakon, mint a születésnapok, esküvők, és diplomázás.
A piros szín szintén boldogságot képviseli.A Sehikan a boldog alkalmak étel jelképe.
Sekihant igazán könnyű készíteni. Vegyél körülbelül három csésze ragadós rizst, evőkanálnyi sót,
1/4 csésze azukibabot és három csésze vizet. Főzz mindent, amíg a rizs és babok nem lesznek puhák.
Ez valószínűleg körülbelül 30 percet fog igénybe venni.
Azután szórj szezámmagot és egy kevés sót a tetejére.
|