Tippek a tökéletes sushi rizs készítéséhez
1. Hogy sikeresen megcsináld a sushi rizst, rövid vagy közepes gabonarizst válassz, aminek jó a szerkezete, az íze és az állaga, hogy főzés közben ne ragadjon össze.
2. A rizsfőző nagyon ajánlott, mert minden alkalommal tökéletes rizst tud csinálni. Lehet még serpenyővel vagy mikrohullámú sütővel, de a rizsfőzővel elkerüljük, hogy leforrázzuk magunkat.
3. 3-4 alkalommal öblítsd a rizst mielőtt főzöd, hogy a keményítők eltűnjenek róla, ami ragadóssá teheti a rizst. Szárítsd 15 percig.
4. Hűtsd le a meleg rizst, kis fokozaton ventilátorral.
5. Az általános rizscsésze rizsfőzővel feltehetőleg 1 csésze (5oz/150g) nyers rizs; 1 metrikus csésze (8fl oz/250ml) = körülbelül 1 és egyharmad csésze (7oz/200g) nyers rizs. A pontosságért biztosabb, ha ugyanazt a csészét használod a rizsnek és a víznek vagy követed a gyártó utasításait.
6. A főzött rizs szerkezete ízlés kérdése és a nyers rizs korával és szavatosságával változik. Egy puhább szerkezetű rizsért több vízzel főzd. Egy keményebb szerkezetért csökkentsd a víz mennyiségét.
7. Sushirizst kevesebb vízzel főzd, ha köretként szeretnéd tálalni. Ez kissé szilárdabb és rágósabb, mint a világos, főttrizs.
|