Japan Source
Navigáció

 
Témakörök
A könnyebb tájékozódás érdekében témakörönként is elérhetőek a cikkek. Így mindenki könnyedén megtalálja a számára vonzó témát
 
chat
 
Programok
Japán Napok
?
 
 

 
Cserebere

   

 
Blabla

Ide kerül az oldalról pár alapvető információ. Csak a formalitás kedvéért.

Szerkesztő: Meow
Design: Meow
Nyitás: 2007.
Elérhetőség: @
Tárhely: atw,gportal
A letöltéseket kérlek 24 órán belül töröld (tudom, hogy úgy sem teszed meg) Továbbá minden fordítás a két kezünk munkája, így ne lepődj meg ha durcik leszünk, ha esetleg ellopod. Bármi kérdés,kérés,óhaj,sóhaj esetén írj mailt!

 

 

Hírek

Pezsgős Pocky

A híres Glico, édességekre szakosodott cég, -akinek a pockyt köszönheti a világ- bejelentette, hogy a szilveszterre való tekintettel egy új ízt vezet be a piacra. Az új íz megalkotásában japán egyik vezető cukrásza, Hironobu Tsujiguchi is segített. A három termék pedig a következő:
 1. Premio Mandula csokoládé: Pezsgős tejcsokoládéval bevont mandula darabok.
 2. Caplico: Tökéletes kísérője a pezsgőnek. 
 3. Pocky: A pezsgő ízű 1,4-szer hosszabb, mint a hagyományos pockyt, hogy létrejöjjön a finom egyensúly a csokoládé és a pezsgő között. Gyümölcsös ízben is kapható lesz.
 
 
Az édességek 0,1% alkoholt tartalmaznak, de a gyártók így sem javasolják azok számára, akik aznap még a volán mögé szeretnének ülni (szigorúan csak 0%-os véralkohol szinttel lehet vezetni). 
 
A boltokban január 3-ig lesznek megtalálhatóak.

o

Japán iskolák
A japán gyerekek olyan készségekre tesznek szert az iskolában, amikkel biztos, hogy sokkal jobban felkészülnek az életre, mint a mi gyerekeink az itthoni oktatási rendszerben.
 
Nincs felsőig dolgozat és felelés
 
Japánban a gyerekeknek 10 éves korukig nem kell dolgozatot írniuk vagy felelniük. Egészen addig az a legfontosabb feladatuk, hogy az életről tanuljanak. Az iskolában megtanulják, hogyan gondoskodjanak az állatokról, tiszteljék az embereket, és hogy működjenek együtt a természettel. Olyan dolgokra helyezik a hangsúlyt, mint a tudatosság, önkontroll, felelősség és igazságosság elsajátítása.
 
A japán iskolákban a gyerekek takarítanak
 
A japán gyerekek oktatásának az is a része, hogy megtanulják, hogyan tartsák tisztán a környezetüket. Mert ha valaki tiszteli a közös teret és gondoskodik róla, akkor mindenki harmonikus légkörben élhet. Ezzel a gyerekeket a tiszteletre és felelősségvállalásra tanítják, elsajátítják azt a rendkívül fontos felfogást, hogy a környezet tisztán tartása mindannyiuk felelőssége. Ezért a tanulók nem érzik, hogy a takarítás alantas munka lenne, inkább segítik egymást a közös tér kötelező tisztításában.
 
Az evéshez a társasági élet és az újrahasznosítás is hozzá tartozik
 
A gyerekek az iskolában ebédelnek, utána kötelezően a szelektív hulladékgyűjtőbe kell kidobniuk a szemetüket.A tanítóval közösen étkeznek azért, hogy még erősebb legyen a kötődés a tanárok és a gyerekek között. Ebédidőben a gyerekek szolgálják fel az ételt a tanároknak, nincsenek konyhás nénik. Amikor befejezik az ebédet, akkor pedig elmosogatnak, mert ez az élet rendje számukra, hogy maguk után rendet és tisztaságot hagynak.
 
Sok iskolában nevelnek saját növényeket, és megtanítják a gyerekeket ezekből egészséges, könnyű ételeket főzni. Ez sem az ételről, hanem az oktatásról szól, amivel fejlesztik az önállóságukat és erősítik a munkamorált bennük.
 
Hosszútávú hatások
 
Azzal, hogy ilyen természetessé teszik a gyerekek számára, hogy maguk körül tisztaságot tartsanak, és tisztelettel bánjanak a környezetükkel, egy olyan kultúrát hoznak létre, amiben a rendezett, tiszta élettér iránt igényes emberek élnek. Megtanulnak együttműködni egymással, és ráébrednek egészen fiatal korukban, hogy a közösen végzett munka véletlenül sem unalmas, sőt inkább összekovácsolja az embereket. Felnőve ezek a gyerekek ugyanilyen tisztelettel fordulnak majd a környezetük felé, ami társadalmi szinten pozitív hatású. Tehát nem csupán arról van szó, hogy így nem kell az iskolának takarítókat fizetni, hanem egy élhetőbb, önzetlenebb életfelfogás megtanításáról. Az iskola számukra nemcsak könyvekből tanulást jelent, hanem azt, hogy hogyan váljanak felelősségteljes tagjává a társadalmuknak.

(nlcafe.hu)

o

Open again
Sziasztok! Ismét visszatértem és hosszú idő után sikerült végre olyanná alakítani az oldalt, ami még nekem is tetszik. Remélem mindenki számára hasznos és érdekes cikkek fognak megjelenni. Kezdésnek pedig egy népszerű hír: 
 
Guinness-rekorder lett  a Pen Pineapple Apple Pen !
 
Felkerült a Billboard százas toplistájára a Pen Pineapple Apple Pen című japán szerzemény.És ha ez még nem elég, pénteken a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a dalocska, mint a valaha volt legrövidebb dal, aminek sikerült feljutnia a slágerlistára. Egyébként a 77. helyen áll.
 
Az előadó, Taro Piko komikus színész egy tokiói sajtóeseményen vette át a hivatalos elismerést a Guinness képviselőjétől. A 43 éves művész azt mondta, igazán hálás Justin Biebernek, mert ő indította el a dalt a siker útján azzal, hogy szeptemberben megosztotta a Twitteren.
 
Utoljára egyébként 26 éve volt japán dal az amerikai slágerlistán, Macuda Szeiko és Donnie Wahlberg The Right Combination című száma az 54. helyig jutott. (MTI) (24.hu)
 
Ehhez köthető, hogy Japánban már megjelent az első PPAP kávézó is, mely a tokiói Skytree közelében található. Az étlap maga két fontos összetevőből épül fel: alma és ananász. 

A friss PPAP gyümölcslé például 878 yen-be kerül, míg a PPAP hamburgert már 700 yen-ből megkóstolhatják a betérő vendégek. Érdekesség azonban, hogy a kávézó csak november 20-ig üzemel.
 
  
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG