A yakitori egy grillezett csirke nyárs, mely falatnyi mennyiségű. A csirke különböző részeiből készül: comb, mell, máj, belsőségek. Általában frissen készül és remek kiegészítője egy pohár sörnek.
A legjobb yakitorit a yakitori-ya éttermek szolgálják fel, de izakayákban és fesztiválokon is ízletes darabokat találhatnak a látogatók.
Negima: A legnépszerűbb yakitori fajta, Általában csirkecombból készül, a hús között pedig póréhagyma van.
Momo: Csirkecombból készül.
Tsukume: Fasírt golyók, melyek darált csirkéből, tojásból, zöldségekből készül.
Torikawa: Csíkokra vágott zsíros csirke bőr grillezettől a ropogósig.
Tebasaki: Csirke szárny ropogósra sütve.
Reba: A csirke májából készül.
Nankotsu: Porcos yakitori.
A yakitori pálcikára van húzva és körülbelül 100-200 yenbe kerül. Rendeléskor lehet választani a különböző szószokból: fűszerezett, édes, sós yakitori mártás.
|